Novým prezidentem nebude Matka Tereza... Koho volit?

20.01.2013 09:14

Na internetových stránkách www.vira.cz byl uveřejněn článek "Novým prezidentem nebude Matka Tereza... Koho volit?", jehož myšlenky, které mě nejvíce zaujali, uvádím v tomto výňatku. Celý půvosní článek je možné si přečíst na https://www.vira.cz/Texty/Clanky/Koho-volit.html a byl převzat z www.vojtechkodet.cz.

Nezapomeňte na modlitbu

Jako křesťané máme jeden krásný způsob, jak můžeme ovlivnit dění v našem životě a kolem nás, a tím je modlitba. Povzbuzujme se navzájem, abychom se nezapomněli za tak důležitou věc pro naši zemi také modlit.

Kritéria volby

Jsou samozřejmě různá kriteria, kterými bychom se mohli při svém rozhodování řídit, jako je úcta k tradičním hodnotám, lidská zralost, schopnost reprezentovat naší vlast v cizině, vzdělanost, zodpovědnost a morální kredit. Zaujala mne poznámka jednoho komentátora, který se nedávno vyjádřil, že by nemohl volit kandidáta, který otevřeně žádá o podporu komunisty.

Nevolit nikoho?

Debata došla tak daleko, že jeden z diskutujících řekl, že snad bude nejlepší nevolit nikoho. K tomu druhý, podle mne velice trefně, opáčil: „Bohužel se musíme smířit s tím, že naším prezidentem nebude matka Tereza, ta totiž zemřela před víc než patnácti lety“.

Pavel K. (p.kostejn@seznam.cz)