CO NÁM TAKÉ OTEC JAN (J.N.J.) ZANECHAL 1: mnoho památek díky otci Janu bylo vzkříšeno, mnoho míst ožilo, ....

17.12.2013 18:03

Pokud by člověk před příchodem otce Jana opustil Bělou pod Bezdězem a dnes se po 13 letech vrátil zpět do farností administrovaných otcem Janem Nepomukem Jiřištěm, asi by ho udivila ta obrovská proměna. Před příchodem Jana Nepomuka Jiřiště bylo mnoho kostelů a kaplí pustých, vykradených, zbídačelých a někdy dokonce vypálených. Mnohé z nich byly po desetiletí uzavřené. Kolik soch, kapliček, křížů, božích muk bylo díky J.N.J. opraveno, kolik památných míst bylo díky otci Janu opět vzkříšeno, kolik míst znovu ožilo, kolik lidí našlo díky otci Janu vztah k Bohu a k této oblasti.

Na odkazu níže je možné shlédnout jedno takové znovuobnovení památky z 26.12.2012 (obrázek sv. Jana  Křtitele) a to právě za účasti otce Jana Nepomuka Jiřiště.

ODKAZ ZDE

 

Pozn.

Budu velmi potěšen, pokud přispějete zajímavým námětem, článkem, zamyšlením, doporučením nebo odkazem na zajímavý rozhovor, abychom si připomněli co nám otec Jan zanechal. Náměty můžete zasílat na p.kostejn@seznam.cz. Pokud zašlete fotografie z obnovených památek apod., rád na webu uveřejním.

Příští připomenutí "CO NÁM TAKÉ OTEC JAN (J.N.J.) ZANECHAL" bych rád zveřejnil v neděli.